Login     
 
Photo Gallery
 
/
ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ 1993  
 Κωδικός No ***** 
Porto Carras 
Περιγραφή
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Κεραμιδένιες αποχρώσεις και ευγενικές τανίνες που διατηρούν την ζωντάνια της νεότητάς τους και ένα σύνθετο μπουκέτο που θυμίζει σύκο, ταμπάκο και μπαχάρι, οι περίφημες ποικιλίες Cabernet Sauvignon Cabernet Franc και Merlot συνθέτουν το μοναδικό αυτό «Grande reserve» της Σιθωνίας που ανήκει πλέον στα κρασιά «Έργα Τέχνης». Συνδυασμοί: Αξίζει να το μεταγγίσετε προσεκτικά 15 λεπτά πριν το γεύμα και να το παντρέψετε ιπποτικά με φτερωτό κυνήγι. Σερβίρεται στους 16-18°C. 
 
 
  Τιμή: 30,000.00  25,000.00 €  
 
 Κωδικός Karipidis Syrah 2006 
Καριπιδης 
Περιγραφή
Περιγραφή Χρώμα πορφυρό με ιώδεις ανταύγειες στη νεότητά του. Πυκνό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων (κεράσι, βατόμουρο) σε συνδυασμό με βοτανικούς (μαύρο πιπέρι, θυμάρι) και γλυκούς χαρακτήρες (βανίλια, τρούφα), αποτέλεσματ της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Πλούσιο και γευστικό στόμα, με ευχάριστη δομή και ρωμαλέες ταννίνες που του προσδίδουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θελκτική και μακράς διάρκειας παλαίωση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου. Χρονολογία 2006 Χώρα Προέλευσης Ελλάδα Ποικιλία Syrah  
 
 
  Τιμή: 40.00 €  
 
 Κωδικός Κτήμα Αβαντίς - Άγιος Χρόνος 2012  
Μουντριχας 
Περιγραφή
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Viognier, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc. Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Υπεροχα    Κωδικός Γιανακοχωρι 1995- Ραμνιστα 1995 
Γιαννης Μπουταρης 
Περιγραφή
Στα πολύ μικρά μου χρόνια, παρακολουθώντας τον μπάρμπα μου Κωστάκη Νιτσιώτα να δουλεύει τα κρασιά, είχα σχηματίσει μια εικόνα όταν δοκίμαζε τα διάφορα βαένια. Τότε δεν είχαμε μικρά βαρέλια αλλά βαένια των 2, 3 και 5 τόνων. Η αντίληψη της παλαίωσης σε βαρέλι ήταν άλλης εποχής. Αυτό που δουλεύουμε σήμερα είναι όχι μόνο η ηλικία και η ποιότητα του ξύλου, αλλά και το μέγεθος του βαρελιού. Σε κάθε δοκιμή που έκανε, άλλοτε έλεγε «αυτό άστο γι’ αργότερα, κρατάει», κι άλλοτε, «αυτό να φύγει τώρα». Θυμάμαι ότι όλοι οι σχολιασμοί του ήταν αν το κρασί κρατάει. Χρόνια μετά, όταν είχα αποκτήσει την απαραίτητη επιστημονική γνώση, προσπαθούσα να εξηγήσω τη συμπεριφορά του μπάρμπα μου με επιστημονικά κριτήρια. Η εκτίμηση της ωριμότητας και οι χρόνοι παλαίωσης ανοίγουν καινούριες σελίδες στη ζωή ενός κρασιού. Ένα κρασί στα νιάτα του θυμίζει έντονα το αμπέλι με τις γεύσεις και τις οσμές φρούτου. Θυμίζει πρωινή δροσιά, ύπαιθρο, αεράκι του βουνού ή της θάλασσας, χαρούμενες φωνές, την ομορφιά της νιότης. Αργότερα αποκτά όμορφες ρυτίδες και δίνει γεύσεις και οσμές που παραπέμπουν σε σκοτεινά κελάρια, σε αργές διαδικασίες, σε δουλεμένα δέρματα και μαλακά υφάσματα, σε φως ηλιοβασιλέματος ή κουβέντες αναμνήσεων και όχι προσμονών. Αυτές είναι οι παλιές σοδειές με τα χαρίσματά τους. Στην Κυρ Γιάννη, προσπαθούμε να κάνουμε τις παλιές σοδειές μέρος της ζωής μας. Αυτό ζητάνε τα αμπέλια μας, αυτό δίνουν οι ηλικίες των ανθρώπων της Κυρ Γιάννη.  
 
  Τιμή: 0.00 €  
Chateau Julia    Κωδικός Merlot 1998 
Κωστα Λαζαριδη 
Περιγραφή
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc. Από τα κορυφαία Ελληνικά Merlot. Έχει προφίλ κρασιού παλαίωσης και κερδίζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλού ερυθρού κρασιού. Πλούσια αρώματα, δυνατή τανική δομή και μεγάλη διάρκεια στο στόμα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του. Το… τσιμπημένο αλκοόλ μη σας φοβίζει - θα το βοηθήσει να εξελιχθεί όμορφα όσο παλαιώνει στην κάβα σας…  
 
  Τιμή: 0.00 €  
         News 
YouTube Videos
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Στοιχεία επικοινωνίας
Αθανάσιος Κουλούρης
Κάβα Οίνων και Ποτών - Δωροσυνθέσεις
54352
6974-774703

Νέα & Ανακοινώσεις
 
Βρείτε μας 
facebook 

© Copyright 2006 - 2024 - Defender Software / All rights reserved.