Περιγραφή ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΝΟΥ Τοπικός πελοποννησιακός ερυθρός ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Syrah 100%
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :13,5%
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ : 5,0 gr/lt
ΑΖΥΜΩΤΑ ΖΑΧΑΡΑ : 1,2 gr/lt
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΙΩΔΕΣ : 22 mg/lt
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ :Ιδιόκτητος στην θέση Πλαγιές Ασωπού,κούτσι σε υψόμετρο 310μ. Έδαφος ασβεστώδες με άριστη στράγγιση των υδάτων ,850 κιλ/στρ. τρηγυτός τελευταιο δεκαήμερο Αυγούστου.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :Βαθια ερυθρα οινοποιηση με τα στεμφυλα ως το περας της αλκοολικης ζυμωσης.Ακολουθει η μηλογαλακτικη ζημωση σε βαρελια 500 λιτ. και στην συνεχεια μεταγγιζεται και παλαιωνει για 16 μηνες σε μικρα βαρελια 225 λιτ. και 4-6 μηνες στην φιαλη.
ΟΡΓΑΝΟΛΙΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:Βαθύ ρουμπινί χρώμα,αρώματα μπαχαρικών και ώριμου σύκου.Βελούδινες ταννίνες και λιπαρό σώμα.Εμφιαλώνεται χωρίς ψύξη & φιλτράρισμα.Μεταγγίζεται προσεκτικά σε ανοικτή καράφα και σερβίρεται στους 18 βαθμούς συνοδεύοντας κόκκινη μαγειρική.