Περιγραφή Τσαπουρνάκος
Τύπος
Ερυθρός ξηρός, Τοπικός οίνος Βελβεντού
Ποικιλίες
Τσαπουρνάκος
Τρυγητός
Μέσα Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Η παραμονή με τα στέμφυλα είναι παρατεταμένη και ο νέος οίνος τοποθετείται σε δρύινα βαρέλια, όπου γίνεται η μηλογαλακτική ζύμωση. Εκεί παραμένει για ένα χρόνο, ακολουθεί η εμφιάλωση και η παλαίωση στο μπουκάλι.
Περιγραφή
Σκούρο κόκκινο χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα που συνδυάζει νότες λουλουδιών και φρούτων με μπαχαρικά καπνό και πολλές άλλες εναλλασσόμενες εντυπώσεις. Στο στόμα υπάρχει ανάλογη παρουσία με σώμα, δομή, πλούτο και μεγάλης διάρκειας επίγευση