Περιγραφή Ποικιλίες : Viognier - Ασύρτικο - Μοσχάτο
Περιοχή : Μύτικας & Αφράτι -Εύβοια
Οινοποίηση : Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12h.Οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 14 °C (κρυοζύμωση).
Γευσιγνωσία: Aπαλό λεμονοπράσινο χρώμα. Έντονα αρώματα πράσινων φρούτων (αχλάδι – πράσινο μήλο) κίτρινων φρούτων (πεπόνι, ανανάς, μάνγκο), βερίκοκου και λευκόσαρκου ροδάκινου. Στόμα με λεμονάτη φρεσκάδα, πλαισιωμένη από φρουτώδη επίγευση.
Παλαίωση : 2 χρόνια.
Τιμή: 0.00 €
Εύβοια
Κωδικός ΑΒΑΝΤΙΣ ΡΟΖΕ
Κτήμα Αβαντίς
Περιγραφή Το Αβαντίς Ροζέ είναι ένα εντυπωσιακό κρασί που τιμά το φρουτώδη χαρακτήρα των ποικιλιών του. Το λατρεύεις από την ζωηρή και τριανταφυλλένια όψη, και όταν το δοκιμάσεις δεν μπορείς παρά να μην το πιεις όλο. Έχει φανατικούς οπαδούς και ταιριάζει υπέροχα με την μεσογειακή κουζίνα. Είναι ένα από τα best seller του Απόστολου Μούντριχα, αφού βάζει την φράουλα και το κεράσι στο ποτήρι σας.
Ποικιλίες : Grenache rouge 50% - Syrah 50%
Περιοχή : Μύτικας & Αφράτι - Εύβοια
Οινοποίηση : Ξεχωριστός τρύγος για την κάθε ποικιλία. Κρυοεκχύλιση 1 ημέρας για το Grenache rouge και αφαίμαξη την πρώτη ημέρα της ψυχρής εκχύλισης από τους οινοποιητές για το Syrah. Ζύμωση σε διαφορετικές δεξαμενές και assemblage.
Γευσιγνωσία: Έντονο βαθύ τριανταφυλλί χρώμα με ρόδινες αποχρώσεις , εντυπωσιακά αρώματα φράουλας κερασιού και ροδιού. Φρουτώδες στόμα κόκκινων φρούτων, καραμέλας γάλακτος και καλοδομημένη οξύτητα . Μακριά ευχάριστη επίγευση.
Παλαίωση : 2 χρόνια.
Τιμή: 0.00 €
Π.Γ.Ε Εύβοια
Κωδικός ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAH
Κτήμα Αβαντίς
Περιγραφή Είναι το κρασί το οποίο καθιέρωσε τον Απόστολο Μούντριχα στο οινόφιλο κοινό.
Θεωρείται best value for money και ένα από τα καλύτερα δείγματα χρόνιας έρευνας και ποιότητας στην ελληνική οινοποίηση. Πλούσιο και στιβαρό δείχνει τον ανδρικό του χαρακτήρα και υποδηλώνει έντονα την παρουσία του. Είστε υποχρεωμένοι να το δοκιμάσετε για να γνωρίσετε τα ελληνικά Syrah.
Ποικιλίες : Syrah 100%
Περιοχή : Αφράτη Ευβοίας
Οινοποίηση : Κλασική ερυθρή με παρατεταμένη εκχύλιση 20-30 ημερών. Ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 24 °C, για την μεγιστοποίηση των ποικιλιακών αρωμάτων. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και δωδεκάμηνη ωρίμανση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 lt από τον οίκο Berthomieu. Εμφιαλώνεται χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα, οπότε οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική.
Γευσιγνωσία: Βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκο μπουκέτο. Αρώματα μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, πλαισιώνονται από άφθονο μαύρο φρούτο (δαμάσκηνο, βατόμουρο), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας. Στο στόμα είναι πλούσιο, μπαχαρένιο, πληθωρικό με ώριμες αισθητές ταννίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση.
Παλαίωση : 8 -10 χρόνια.
Kρασί αφιλτράριστο και ασταθεροποίητο. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος στην φιάλη είναι φυσιολογική.
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.
Τιμή: 0.00 €
Εύβοια
Κωδικός Syrah 100%
Κτήμα Αβαντίς
Περιγραφή Τοπικός Οίνος Στερεάς Ελλάδος Διακρίσεις
Είμαστε περήφανοι που οινοποιούμε και παράγουμε ένα κρασί τέτοιας κλάσης. Η Συλλογή προέρχεται από ένα και μόνο αμπελοτόπι που εδώ και χρόνια αποδίδει το καλύτερο φρούτο και μας δίνει εξαιρετική ποιότητα. Αποφασίσαμε να το απομονώσουμε και να το χειριστούμε ιδιαιτέρως. Περιοριστικό κλάδεμα, χαμηλή στρεμματική απόδοση (400-450kgr./στρέμμα) και αυστηρή επιλογή βαρελιών με τυφλή γευστική δοκιμή.
Ο αριθμός των φιαλών της (500-1500) κάθε χρόνο, εξαρτάται από την διαφορετικότητα του κάθε τρύγου. Πωλείται en primeur.
Είναι το Grand Cru μας.
Ποικιλίες : Syrah 100%
Περιοχή : Εύβοια
Οινοποίηση : Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, οινοποίηση με εκχύλιση 45 ημερών. 18μηνη ωρίμαση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 lt Ermitage και Seguin Moreau.
Γευσιγνωσία : Oπάκ ερυθρό χρώμα με συμπυκνωμένο πολύπλοκο bouquet μαύρων και αποξηραμένων φρούτων (δαμάσκηνο, σύκο, μαύρο μούρο) μπαχαριών, σοκολάτας, καφέ και βανίλιας που διαρκώς εξελίσσεται. Στόμα πολύ πλούσιο με αρώματα ώριμου μαύρου φρούτου, μαρμελάδα, μπαχάρι, πιπέρι, μελάνι, καφές, σοκολάτα και νότες καπνού. Ώριμες χορταστικές ταννίνες, δυναμική δομή και επίγευση μακριά..
Η λέξη που το χαρακτηρίζει είναι η Συμπύκνωση.
Παλαίωση : 10 – 15 χρόνια.
Kρασί αφιλτράριστο και ασταθεροποίητο. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος στην φιάλη είναι φυσιολογική.
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 1 ώρα πριν την κατανάλωσή του.