Περιγραφή Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος έχει αργιλοασβεστώδη έως αμμοαργιλοπηλώδη σύσταση, μέτριες κλίσεις και κυρίως νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα .
Ειδικότερα, για την «Μπλε Αλεπου» επιλέχθηκαν το Syrah που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 1 και 2, το Merlot που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 24, το Ξινόμαυρο που καλλιεργείται στα αργιλοασβεστώδη εδάφη του τεμαχίου 9, οι ποικιλίες Petit Verdot, Malbec και Cabernet Sauvignon του τεμαχίου 6 και το Cabernet Franc του τεμαχίου 22 με τα ελαφριά όξινα εδάφη. Όλα τα τεμάχια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 350 έως 400 πρέμνα ανά στρέμμα και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα
Μετά από την πρώτη διαλογή στο αμπέλι τα σταφύλια περνούν από τράπεζα διαλογής, όπου αφαιρούνται τα τσαμπιά εκείνα που δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα για το χαρμάνι της Μπλε Αλεπούς. Ακολουθεί αποβοστρύχωση (αφαίρεση των κοτσανιών) και αμέσως μετά τα σταφύλια περνούν από δεύτερη, δονούμενη, τράπεζα διαλογής, όπου γίνεται πλέον επιλογή ρώγα ρώγα. Με αυτό τον τρόπο, διαλέγουμε μόνο την υψηλότερης ποιότητας πρώτη ύλη, η οποία στη συνέχεια οδηγείται, χωρίς να γίνει εκραγισμός, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Εκεί, πριν από την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, προηγείται μια περίοδος 8 ημερών προζυμωτικής κρυοεκχύλισης σε θερμοκρασία 8-10 οC. Η διαδικασία αυτή βοηθά στην εκχύλιση περισσότερου χρώματος και αρωμάτων. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση 10 ημερών σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, στους 22 oC για το Petit Verdot και το Ξινόμαυρο και στους 25 οC για τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση 10 ημερών. Καθ όλη αυτή τη διάρκεια, τα στέμφυλα ανακυκλώνονται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών που είναι πηγή δυσάρεστων τανινών.
Το τράβηγμα γίνεται ξεχωριστά για κάθε ποικιλία και βάσει γευστικής δοκιμής, προκειμένου να οδηγηθούν τα κρασιά για την παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με ποσοστό νέου ξύλου 100%. Εκεί, αφού υποστούν μηλογαλακτική ζύμωση, οι διαφορετικές ποικιλίες θα παλαιώσουν ξεχωριστά για τουλάχιστον 6 μήνες πριν να γίνει το τελικό χαρμάνι.