Περιγραφή Ποικιλίες : Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη)
Αμπελώνας : Θήρα (Σαντορίνη)
Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού.
Μικροκλίμα : Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.
Τρύγος : (1999) Αύγουστος
Οινοποίηση : Υπερώριμος τρυγητός και λιάσιμο 15 ημερών
Εμφιάλωση : στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης
Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 5.500
Πρώτο έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)
Χαρακτηριστικά : ελκυστικό χρυσαφί χρώμα, αρώματα αποξηραμένων φρούτων, πινελιές φασκόμηλου και μελιού, δομημένο και γλυκόπιοτο. Δροσερή οξύτητα επίγευση εσπεριδοειδών και γλυκού κάστανου.
Αλκοολικός βαθμός : 13% vol
Θερμοκρασία σερβιρίσματος :
8 - 10 o C
Συνοδεύει : σαν απεριτίφ ξηρού καρπούς και ορεκτικά ενώ σαν επιδόρπιο φρούτα, γλυκά και μπλε τυριά
Τιμή: 0.00 €
Κωδικός ΚΟΚΚΙΝΟ CALDERA
Santorini Roussos
Περιγραφή Ποικιλίες : Μαντηλαριά, Ασύρτικο
Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη)
Αμπελώνας : Θήρα (Σαντορίνη)
Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού.
Μικροκλίμα : Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.
Τρύγος : (1999) Αύγουστος
Οινοποίηση : κλασσική ερυθρή οινοποίηση και παλαίωση 1 έτους σε δρύινα βαρέλια
Εμφιάλωση : στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης
Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 12.000
Πρώτο έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)
Χαρακτηριστικά : σχεδόν μαύρο χρώμα, αρωματικά πολύπλοκο, συνδυάζει αρώματα ώριμων φρούτων με νότες καπνού και μπαχαρικών. Σώμα στιβαρό, πλούσιες τανίνες, έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας
Αλκοολικός βαθμός : 12,5 % vol
Θερμοκρασία σερβιρίσματος :
18 -20 o C
Συνοδεύει : ψητά κρέατα, κυνήγι (αγριογούρουνο), πικάντικες κόκκινες σάλτσες και λιπαρά τυριά
Τιμή: 0.00 €
Κωδικός MAVRATHIRO
Santorini Roussos
Περιγραφή Ποικιλίες : Μαντηλαριά, Ασύρτικο και Μαυράθηρο
Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη)
Αμπελώνας : Θήρα (Σαντορίνη)
Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού.
Μικροκλίμα : Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.
Τρύγος : ( 1998 )Αύγουστος
Οινοποίηση : Υπερώριμος τρυγητός, λιάσιμο 20 ημερών, συνοινοποίηση Μαντηλαριάς, Ασύρτικου και Μαυράθηρου. Επιπλέον παλαίωση 3 ετών σε βαρέλια.
Εμφιάλωση : στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης
Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 12.000φ
Πρώτο έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)
Χαρακτηριστικά : Γλυκό, μαύρο, με σύνθετο άρωμα μαρμελάδας βύσσινου, βατόμουρου, κανέλλας και γαρύφαλλου. Γεμάτη μεστή γεύση με νότες μπαχαρικών. Αφήνει ευχάριστα γλυκιά εντύπωση. Επιδέχεται βαθύχρονη παλαίωση
Αλκοολικός βαθμός : 12,5 % vol
Θερμοκρασία σερβιρίσματος :
8 -10 o C
Συνοδεύει : ξηρούς καρπούς, τάρτες αποξηραμένων φρούτων, γλυκές σάλτες και σοκολατένιους πειρασμούς. Πίνεται και μόνο του σαν απεριτίφ ή μέσα σε κοκτέιλ.