Περιγραφή Ημίξηρος, Ήπιος, Ροζέ, Grenache Rouge, Merlot, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Όμορφο ροζέ Ελληνικό κρασί, δροσιστικό με πλούσιο σώμα και έντονα φρουτώδη αρώματα.
Τιμή: 0.00 €
Οινογενεσις
Κωδικός Φεγγίτες - Λευκός 2014
Μπακης Τσαλκος
Περιγραφή Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
Κομψό λευκό κρασί που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική των ποικιλιών του χαρμανιού του. Είναι ισορροπημένο και διακριτικό σε μύτη και στόμα, με ευχάριστα καλοκαιρινά αρώματα και πολύ καλή οξύτητα, και τελειώνει όμορφα με μακρά και λεπτή επίγευση.
Περιγραφή Cabernet Sauvignon, Merlot και Cabernet Franc από τους αμπελώνες του Κτήματος στην Αδριανή Δράμας δίνουν την πρώτη ύλη για αυτό το εξαιρετικά ευχάριστο κόκκινο κρασί.
Δράμα Π.Γ.Ε.
Τυπικό Bordeaux blend που δίνει ένα κόκκινο κρασί με έντονο και λαμπερό πορφυρό χρώμα, με ιώδεις ανταύγειες και αναδύει μια πολύπλοκη αρωματική σύνθεση όπου διακρίνονται φρέσκα κόκκινα φρούτα αλλά και ορυκτές νότες. Πλούσιο, με γευστική ισορροπία, μεταξένιες τανίνες και βελούδινη επίγευση σε νότες αποξηραμένων δαμάσκηνων και βανίλιας.
Γευστικό Ταίριασμα : Κόκκινα κρέατα μαγειρευτά , Κόκκινα κρέατα ψητά/φούρνου (αρνί, βοδινό) , Μεγάλα πουλερικά ψητά (πάπια, γαλοπούλα, φραγκόκοτα...) , Κυνήγι , Κόκκινο κρέας σχάρας / κάρβουνα
Χρονιά : 2008
Περιοχή Προέλευσης : Δράμα
Ποικιλίες : Cabernet Franc , Cabernet Sauvignon , Merlot
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος : 16-18 Βαθμούς Κελσίου
Μέγεθος Φιάλης : 750 ml
Κατηγορίες : Ερυθρά , Κρασιά
Χώρα : Ελλάδα
Γλυκύτητα : Ξηρός οίνος
Τιμή: 0.00 €
Λευκο
Κωδικός Δέκα 2010
Οινογενεσις
Περιγραφή Χρώμα:
λευκό
Τύπος: ξηρό
Χρονιά: 2010
Αλκοόλ: 12,5%
Προέλευση: Δοξάτο Δράμας
Ποικιλία: Sauvignon Blanc 55% - Ugni blanc 30% - Semillion 15%
Αρώματα: ώριμα κίτρινα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, καπνός, φρυγανιά, βανίλια
Συνδυάζεται: αρνάκι με μέλι και δενδρολίβανο, καλαμάρι γεμιστό, γαρίδες στα κάρβουνα
Βαθμολογία botilia.gr: 93/100
Το λευκό που λατρέψαμε!
Με μια μεγάλη καριέρα ως οινολόγος και διευθυντικό στέλεχος στο Κτήμα Nico Lazaridi και με πολλά μεγάλα κρασιά στο ενεργητικό του (Μεγάλο Βουνό), ο Μπάκης Τσάλκος αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του οινοποιείο στη γενέτειρά του, το Δοξάτο Δράμας. Έχοντας σπουδάσει στη Γαλλία και αγαπώντας το Bordeaux και τα κρασιά του, έβαλε σκοπό και προσωπικό στοίχημα να παράξει ένα μεγάλο λευκό κρασί παλαίωσης, αντίστοιχο γνωστών γαλλικών Chateau.
Το Δέκα Λευκό 2010 του Κτήματος Οινογένεσις κέρδισε περίτρανα το στοίχημα! Ένα μεγάλο λευκό κρασί που αφού ωρίμασε για 5 μήνες σε 3 διαφορετικούς τύπους βαρελιών, επιδεικνύει αξιοθαύμαστη αρωματική ένταση, εξαιρετική δομή και γευστική πολυπλοκότητα που το κάνουν αξέχαστο!
Με μεγάλη δυναμική παλαίωσης, κρατήστε το άφοβα για 5 χρόνια ακόμα