Login     
 
Photo Gallery
 
/ / /
   Κωδικός 00020 
Μπουταρης 
Περιγραφή
VIΝSANTO BOUTARI Το VINSANTO Μπουτάρη αποτελεί ένα ιδιαίτερο κρασί, από τα γνωστότερα της χώρας μας, του οποίου η φήμη εξαπλώνεται παγκοσμίως. Το όνομά του προέρχεται από το Vino di Santorini (Οίνος της Σαντορίνης) που με το χρόνο κατέληξε στη σημερινή ονομασία. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μετά το «λιάσιμο» των σταφυλιών για 7 -15 ημέρες εφαρμόζεται η λευκή οινοποίηση η οποία προχωρά πολύ αργά και ολοκληρώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα που το αποκτά από το «λιάσιμο» των σταφυλιών και την πολύχρονη παραμονή στο βαρέλι. Έντονο, πολύπλοκο άρωμα με κυρίαρχο το χαρακτήρα της παλαίωσης. Μας φέρνει στο μυαλό μέλι, fruits glacés, σταφίδες και μπαχαρικά. Με πλούσια γεύση και εξαιρετική ισορροπία, λόγω της οξύτητας του Ασύρτικου. Ιδιαίτερα μακριά αρωματική επίγευση. ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Σερβίρεται ως απεριτίφ, άξιος συνοδός με πιάτα φρούτων, τάρτες, παγωτά, γλυκά αλλά και γλυκά ορεκτικά, όπως σύκα ξερά με σάλτσα vinsanto, αυγοκαλάμαρα, foi gras, μπακλαβά, crème brulée. Δυνατά τυριά όπως ροκφόρ και cheddar. ΠΑΛΑΙΩΣΗ: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρεται στους 6 - 8 °C. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Σαντορίνης ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη ΤΥΠΟΣ: Λευκό, γλυκό ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΟΠΑΠ Σαντορίνη ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 90% Ασύρτικο και 10% άλλες τοπικές ποικιλίες κυρίως Αηδάνι. 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός 00019 
Μπουταρης 
Περιγραφή
SYRAH ΜΠΟΥΤΑΡΗ Ποικιλία η οποία φυτεύθηκε στην περιοχή της Νάουσσας σε πειραματικό επίπεδο την δεκαετία του ʼ90 για την αξιολόγηση της προσαρμογής της στο συγκεκριμένο μικροκλίμα. Επέδειξε με τη σωστή διαχείριση εξαιρετικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνικές οινοποίησης. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η ποικιλία οινοποιείται με τη μέθοδο της κλασσικής ερυθρής οινοποίησης. Τα σταφύλια οδηγούνται μέσω της σταφυλοδόχου στο εκρραγιστήριο και στο θλιπτήριο απ’όπου παραλαμβάνουμε τη σταφυλομάζα. Αυτή οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου λαμβάνει χώρα , η αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασίες 28 – 30 ο C. Ο χυμός παραμένει σε επαφή με τα στέμφυλα 7 – 14 ημέρες μέχρι να παραλάβουμε το επιθυμητό χρώμα. Μετά από την ολοκληρωτική ζύμωση των ζαχάρων ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση που είναι επιθυμητή για την μείωση της οξύτητας και τη βελτίωση της γεύσης των νέων κρασιών. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα, πλούσιο άρωμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, με κύρια το βατόμουρο και το αγριοκέρασο, και με πικάντικο χαρακτήρα, όπου κυριαρχούν αρώματα ξύλου, πιπεριού και καπνού. Εξαιρετική δομή, με πλούσιο σώμα, έντονες τανίνες και επίγευση που διαρκεί. ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Κόκκινα και λευκά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, όπως ρολό κοτόπουλο στο φούρνο με δαμάσκηνα και πατάτες, μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα. Σκληρά τυριά όπως τσένταρ, γκλούστερ και κεφαλογραβιέρα. ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρεται στους 16 -18 °C. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Νάουσσας ΠΕΡΙΟΧΗ: Ημαθία ΤΥΠΟΣ: Ερυθρό, ξηρό ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: Τοπικός Οίνος Ημαθίας ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Αυστηρή επιλογή σταφυλιών της ομώνυμης ξενικής ποικιλίας Syrah 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός 00016 
Περιγραφή
4 ΕΠΟΧΕΣ Τα έντονα και φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας Μοσχοφίλερο συναντούν το στιβαρό (για λευκό) χαρακτήρα του Chardonnay, με αποτέλεσμα ένα ιδανικό blend χωρίς γωνίες, το οποίο χαρακτηρίζεται από πλήρη ισορροπία. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Με στόχο την παραγωγή ενός κρασιού που θα αναδεικνύει εντονότερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, επιλέγουμε από τον αμπελώνα μας τα σταφύλια με την πιο προχωρημένη ωριμότητα κάθε χρονιά.Σε μέρος της παραγωγής (20 – 40% ανάλογα με την χρονιά ) εφαρμόζουμε την τεχνική της προζυμωτικής εκχύλισης, 2 – 6 ώρες, σε χαμηλή θερμοκρασία παρουσία διοξειδίου του άνθρακα. Το Chardonnay ζυμώνει σε βαρέλια όπου παραμένει για 3 – 4 μήνες υφιστάμενο ανάδευση κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η υπόλοιπη ποσότητα οινοποιείται κλασσικά, χωρίς εκχύλιση, με ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στη συνέχεια ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πάλι με την τεχνική των τακτικών αναδεύσεων. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Λαμπερό κρασί με κίτρινο χρώμα και χρυσαφιές αποχρώσεις. Έντονο, σύνθετο άρωμα εσπεριδοειδών, βανίλιας και φίνου ξύλου. Πλούσιο, λιπαρό, ισορροπημένο με πλούσια δομή και έντονο άρωμα βουτύρου και καβουρντισμένων ξηρών καρπών. Αρωματική επίγευση μεγάλης διάρκειας. ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Πιάτα θαλασσινών και ψαριών, όπως μπακαλιάρος με άγρια χόρτα στην κατσαρόλα, ψητή τσιπούρα σε στρώση από λάχανο τουρσί και πέρκα αλά Σπετσιώτα. Πουλερικά, όπως κοτόπουλο με σκαστά μακαρόνια, καθώς και πιάτα φρούτων. Τυριά σκληρά όπως ο Καλαθωτός. ΠΑΛΑΙΩΣΗ: Το Chardonnay ωρίμασε για 4 μήνες σε γαλλικά βαρέλια (Allier 225 lt). ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 10 - 12 °C ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Μαντινείας ΠΕΡΙΟΧΗ: Αρκαδία, Πελοπόννησος ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: Τοπικός Οίνος Αρκαδίας ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 50% Μοσχοφίλερο & 50% Chardonna 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός 00015 
Περιγραφή
CHARDONNAY ΜΠΟΥΤΑΡΗ Το Chardonnay Μπουτάρη είναι αποτέλεσμα του άριστου εγκλιματισμού της παγκοσμίως γνωστής και πολυδυναμικής ποικιλίας στη Μακεδονία. Ένα ισορροπημένο κρασί στο οποίο αναδεικνύεται ο φρέσκος ζωντανός και φρουτώδης χαρακτήρας της ποικιλίας με διακριτικές νότες βαρελιού. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η τεχνική οινοποίησης αρχίζει με την προζυμωτική εκχύλιση , διαδικασία που στόχο έχει την μετάδοση του αρωματικού δυναμικού που βρίσκεται στο φλοιό της ράγας , στο γλεύκος. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες . Η αλκοολική ζύμωση αρχίζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες 18 – 20 οC και ολοκληρώνεται σε καινούργια δρύινα βαρέλια με ταυτόχρονη ανάδευση οινολασπών προσφέροντας στα κρασιά όγκο και λιπαρότητα. Εμφιαλώνεται μετά από ήπιο φιλτράρισμα ώστε να διατηρούνται στο έπακρο τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Κρυστάλλινη όψη, κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες. Έντονο, φίνο άρωμα που συνδυάζει τα εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα, όπως λεμόνι και ανανά, με τα διακριτικά γλυκά αρώματα της παλαίωσης, όπως τη βανίλια και το βούτυρο, που απέκτησε από την σύντομη παραμονή του σε δρύινα βαρέλια. Πολύ καλή δομή, πλούτο και επίγευση που διαρκεί. ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Πιάτα θαλασσινών και λιπαρών ψαριών, όπως αγκινάρες με μύδια και κρέμα φάβας, γλώσσα στη σχάρα, καθώς και λευκά κρέατα, όπως φιλέτο κοτόπουλο με πράσινες ελιές και φέτα. Συνοδεύει μαλακά τυριά, όπως camembert και brie. ΠΑΛΑΙΩΣΗ: Σε δρύινα βαρέλια για 4 – 5 μήνες (Allier, Nevers, Αμερικάνικα). ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρεται στους 8-10 °C. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Γουμένισσας ΠΕΡΙΟΧΗ: Μακεδονία ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: Μακεδονικός Τοπικός Οίνος ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Αυστηρή επιλογή σταφυλιών της ομώνυμης ξενικής ποικιλίας Chardonnay.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός 00014 
Περιγραφή
MERLOT ΜΠΟΥΤΑΡΗ Στα πλαίσια της ευρύτερης διερεύνησης της εταιρίας Μπουτάρη σχετικά με τον εγκλιματισμό των γνωστότερων ποικιλιών του κόσμου στον ελληνικό αμπελώνα, δημιουργήθηκε το Merlot Μπουτάρη. Ένα Merlot τυπικό της ποικιλίας αλλά και της περιοχής από την οποία προέρχεται. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Το κρασί διατηρείται 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για την ωρίμανση του, ακολουθεί ήπιο φιλτράρισμα για τη διατήρηση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών και εμφιάλωση ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Εντυπωσιακό βαθυκόκκινο χρώμα και έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχα τη φράουλα και το βατόμουρο, και γλυκών μπαχαρικών, όπως βανίλια και κανέλα. Πολύ καλή δομή, ισορροπία, λιπαρότητα και άριστη επίγευση. ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Κόκκινα και λευκά κρέατα με γεμάτες αρωματικές σάλτσες, κρεατόπιτα, φιλέτο κοτόπουλου σβησμένο στη μαστίχα με κρέμα γάλακτος. Ζυμαρικά με γλυκές σάλτσες καθώς και σαλάτα με προσούτο και πορτοκάλι. Συνοδευτικά τυριά γκούντα και κασέρι. ΠΑΛΑΙΩΣΗ: Το κρασί διατηρείται 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για την ωρίμανση του, ακολουθεί ήπιο φιλτράρισμα για τη διατήρηση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών και εμφιάλωση. Το εμφιαλωμένο προϊόν παλαιώνει για χρονικό διάστημα 4 - 6 μηνών. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρεται στους 16-18 °C. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Νάουσσας ΠΕΡΙΟΧΗ: Ημαθία ΤΥΠΟΣ: Ερυθρό, ξηρό ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: Τοπικός Οίνος Ημαθίας ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Αυστηρή επιλογή σταφυλιών της ομώνυμης ξενικής ποικιλίας Merlot. 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
         News 
YouTube Videos
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Στοιχεία επικοινωνίας
Drink and Pleasure
Αθανάσιος Κουλούρης
Κάβα Οίνων και Ποτών - Δωροσυνθέσεις
Γρηγ. Λαμπράκη 180
Άνω Τούμπα - Θεσσαλονίκη 54352
2310-943640 6974-774703

Νέα & Ανακοινώσεις
 
Βρείτε μας 
facebook 

© Copyright 2006 - 2020 - Defender Software / All rights reserved.