Login     
 
Photo Gallery
 
/
   Κωδικός Αμοργιανό Ρακόμελο 
Περιγραφή
Το αφροδισιακό: Οι ντόπιοι λένε πως έχει αφροδισιακές ιδιότητες λόγω της προσθήκης βοτάνων. Η ψημένη ρακή της Αμοργού φτιάχτηκε από τις γυναίκες του νησιού, ως μία πιο ντελικάτη και φινετσάτη εκδοχή της σκληροπυρηνικής ρακής. Κάποιοι προσθέτουν επίσης.... ζάχαρη ή μέλι. Η διαφορά με το ρακόμελο είναι πως η ψημένη ρακή ωριμάζει σε μπουκάλι, ενώ το ρακόμελο ζεσταίνεται επί τόπου. Αν πάτε ως εκεί, να αναζητήσετε τη ρακή του Μοναστηριού της Παναγιάς της Χαζοβιώτισσας. Είναι διπλά ευλογημένη. 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Απόσταγμα Sauvignon blanc παλαιωμένο    Κωδικός Μέθεξις Cigar 
Περιγραφή
Καθαρό, λαμπερό χαλκοκίτρινο χρώμα, με αρμονική και πληθωρική αρωματική παλέτα. Θυμίζει κονιάκ, ξύλο, βανίλια, μπαχαρικά και καραμέλα. Κομψό στόμα, αρκετά γλυκό, με πολύ ενδιαφέροντα φρουτένια αρώματα. Ποικιλία σταφυλιού Sauvignon Blanc Παλαίωση / Ωρίμανση Αρχικά σε καινούρια Γαλλικά δρύινα βαρέλια (για να κερδίσει αρώματα βανίλιας, καρύδας και ξηρών καρπών) και στη συνέχεια σε βαρέλια όπου έχει παλαιώσει o μονοποικιλιακός Amethystos Sauvignon Blanc (για να κερδίσει τα αρώματα της ποικιλίας Sauvignon Blanc). Συνοδεύει Πουτίγκα, τσίζκεικ, μηλόπιτα, αλλά και πούρα. Πίνεται Επιδέχεται μακρά παλαίωση Είδος: Απόσταγμα Περιεκτικότητα σε Αλκοόλ: 43% Μέγεθος φιάλης: 0.7 λίτρα 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 
ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ 
Περιγραφή
Μια από τις εκδοχές σχετικά με το πώς το ούζο απέκτησε το όνομά του είναι ότι προέρχεται από το «ου ζω» (δηλαδή, δεν ζω - χωρίς αυτό, προφανώς). Μπορεί να μην είναι η επικρατέστερη, σίγουρα όμως είναι η πιο χαριτωμένη και διασκεδαστική και αυτή που επιβεβαιώνει ότι το ούζο είναι ίσως το πιο αγαπημένο ποτό των Ελλήνων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να ανιχνεύσουμε το όνομά του όπως και το πότε ξεκίνησε η παραγωγή ούζου. Από την άλλη πλευρά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι, αν και παράγεται ούζο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και μάλιστα καλής ποιότητας, όλοι γνωρίζουμε πως η πατρίδα του ούζου είναι το Πλωμάρι Λέσβου - σαν να λέμε η «Σκωτία του ούζου»! 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός ΤΣΙΠΟΥΡΟ 
Τσιλιλης 
Περιγραφή
Το αυθεντικό ελληνικό απόσταγμα από σταφύλι, εξευγενίζεται μέσα από την τέχνη και την πολυετή γνώση της οικογένειας Τσιλιλή. Το Τσίπουρο Τσιλιλή είναι το πρώτο που εμφιαλώθηκε στη Θεσσαλία, η οποία αποτελεί την πατρίδα του τσίπουρου με μακρά ιστορική παράδοση και την περιοχή με τη μεγαλύτερη παραγωγή τσίπουρου στη χώρα. Το τσίπουρο με γεωγραφική ένδειξη «Θεσσαλία» αποτελεί ένα αναγνωρισμένο προϊόν από την Ε.Ε με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Το Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή παράγεται από σταφύλια αρωματικών ποιοτικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Θεσσαλικής γης κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μετά την αλκοολική ζύμωση, τα στέμφυλα αποστάζονται σε μικρούς, ασυνεχείς, χάλκινους-ανοξείδωτους αποστακτήρες με χρήση ατμού, μέσα από μία υπομονετική και ενδελεχή διαδικασία. Mόνο η «καρδιά» συλλέγεται, το μέρος του αποστάγματος που έχει τα πιο καθαρά, φινετσάτα αρώματα, βελούδινη γεύση και που είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες, για να αποτελέσει το Τσίπουρο Τσιλιλή. Το Τσίπουρο Τσιλιλή παίρνει δύο μορφές: μία Χωρίς Γλυκάνισο όπου κυριαρχούν τα ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού και μία Με Γλυκάνισο όπου τα πικάντικα αρώματα των ελληνικών βοτάνων προσδίδουν ένα παραδοσιακό χαρακτήρα.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός Τσίπουρο Άβατον 200 ml 
Περιγραφή
Στενά συνδεδεμένο με την μοναστική κληρονομιά του Άγιου Όρους, το “Άβατον Τσίπουρο” παράγεται από στέμφυλα επιλεγμένων σταφυλιών των ευγενών ποικιλιών αμπέλου του αγιορείτικου αμπελώνα.Το εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα αποτελεί μέρος της ιεροτελεστίας της μοναστικής φιλοξενίας. Για περισσότερα από 100 χρόνια οι μοναχοί καλωσορίζουν τους επισκέπτες του Αγίου Όρους προσφέροντάς τους, μαζί με το παραδοσιακό αγιορείτικο λουκούμι, αγιορείτικο τσίπουρο.Το «Άβατον Τσίπουρο» Τσάνταλη, αποστάζεται στο αποστακτήριο μας στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής. Πρώτες ύλες: Τσίπουρα: Ζυμωμένα στέμφυλα από σταφύλια των ευγενών ποικιλιών αμπέλου, που μας δίνουν τον Αγιορείτικο Τοπικό Οίνο. Μυστικά της ποιότητας: - Η εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου που καλλιεργούνται στο μοναδικό οικοσύστημα του αμπελώνα στο Μετόχι της Χρωμίτσας, της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, στο Άγιο Όρος. - Η επιμελημένη οινοποίηση των σταφυλιών και η άμεση απόσταξη των στεμφύλων (τσίπουρων). - Οι δύο αργές, πολλαπλές, αποστάξεις στους μικρούς χάλκινους άμβυκες. - Η επιλογή μόνο της καρδιάς της απόσταξης, του μεσαίου δηλαδή μέρους του αποστάγματος που συγκεντρώνει τα πιο γευστικά συστατικά. - Το φυσικά φιλτραρισμένο νερό σε ειδικά φίλτρα μεμβράνης που κρατούν τα άλατα και το κάνουν βρόχινο. Περιγραφή: Με την προσθήκη νερού το « Άβατον Τσίπουρο» παραμένει διάφανο και η όψη του κρυστάλλινη. Η μύτη του δυναμική, διακρίνεται από την ένταση της αλκοόλης. Ηγεύση του είναι μεστή διατηρώντας το άρωμα του σταφυλιού στο στόμα αφήνοντας μια αρωματική, μακράς διαρκείας, επίγευση Προτάσεις σερβιρίσματος: Χαρείτε το « Άβατον Τσίπουρο» δροσερό ή και παγωμένο, και ανακαλύψτε την αυθεντικότητα ενός μοναδικού αποστάγματος. Μπορεί να σερβιριστεί επίσης με μεζέδες ή στο τέλος ενός γεύματος.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
         News 
YouTube Videos
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Στοιχεία επικοινωνίας
Drink and Pleasure
Αθανάσιος Κουλούρης
Κάβα Οίνων και Ποτών - Δωροσυνθέσεις
Γρηγ. Λαμπράκη 180
Άνω Τούμπα - Θεσσαλονίκη 54352
2310-943640 6974-774703

Νέα & Ανακοινώσεις
 
Βρείτε μας 
facebook 

© Copyright 2006 - 2017 - Defender Software / All rights reserved.