Login     
 
Photo Gallery
 
/ / /
« Previous  1  2 Next »
Τοπικός Οίνος Επανομής    Κωδικός SAUVIGNON BLANC-FUMÉ 
Γεροβασιλειου 
Περιγραφή
Προέρχεται από την ποικιλία Sauvignon blanc που καλλιεργείται σε μικρό τμήμα του αμπελώνα του Κτήματος. Μετά την εκχύλιση, ζυμώνεται στους 20 °C περίπου σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου και παραμένει για μερικούς μήνες με τις οινολάσπες του. Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και μπουκέτο με χαρακτήρα καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων (πεπόνι, αχλάδι, μάνγκο, ανανάς) σε φόντο καπνιστής βανίλιας και αρωματικών χόρτων. Παρουσιάζεται μεστό, ισορροπημένο και καλά δομημένο, καθώς έχει κερδίσει από την επαφή του με το ξύλο. Είναι κρασί με δυνατότητες μεγάλης εξέλιξης έως και 7 χρόνια. Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C. Γευστικοί συνδυασμοί: οστρακοειδή, ψάρια με αρκετά λιπαρή δομή, γλώσσα τηγανισμένη σε αρωματισμένο βούτυρο, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Τοπικός Οίνος Επανομής    Κωδικός EVANGELO 
Γεροβασιλειου 
Περιγραφή
Το Evangelo είναι ένα πάντρεμα της ερυθρής ποικιλίας Syrah και της λευκής Viognier. Η συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών πραγματοποιείται σε δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας 40HL. Η κοινή εκχύλιση χαρίζει στο κρασί σταθερό χρώμα, μαλακή γεύση και πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση στις ίδιες δεξαμενές και στη συνέχεια ωριμάζει για 12-18 μήνες σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια. Είναι ένα φινετσάτο κρασί που συνδυάζει έντονα ποικιλιακά αρώματα, αλλά συγχρόνως και γευστικό πλούτο κρασιών παλαίωσης. Σερβίρεται στους 16-18 °C. Γευστικοί συνδυασμοί: πτερωτό κυνήγι, πουλερικά μαγειρεμένα με σάλτσα από κρασί, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα. Διακρίσεις του Evangelo  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Τοπικός Οίνος Επανομής    Κωδικός ΕΡΥΘΡΟ Γεροβασιλειου 
Γεροβασιλειου 
Περιγραφή
Παράγεται από τις ποκιλίες Syrah, Μerlot και Grenache Rouge με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων (δαμάσκηνο, κεράσι). Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας έτσι μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Εμφανίζει μακρά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών. Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (10-15 χρόνια). Σερβίρεται στους 16-18 °C. Γευστικοί συνδυασμοί: χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Τοπικός Οίνος Επανομής    Κωδικός AVATON Γεροβασιλειου 
Γεροβασιλειου 
Περιγραφή
Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το Λημνιό -η οποία αναφέρεται από τον Αριστοτέλη ως «λημνία άμπελος»- είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία. Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές ξύλινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει από 12 έως 18 περίπου μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο. Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευσή του είναι διαρκής με επανάληψη των μπαχαρικών. Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια) και σερβίρεται στους 16-18 °C. Γευστικοί συνδυασμοί: κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες, τριχωτό κυνήγι.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
(Petit SYRAH    Κωδικός SYRAH Γεροβασιλειου 
Γεροβασιλειου 
Περιγραφή
Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος (Petit-Syrah), άνω των 25 ετών, με μικρές αποδόσεις. Η εκχύλιση και η ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια παλαίωση σε καινούρια δρύινα βαρέλια στις υπόγειες κάβες από 12 έως 18 μήνες. Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού. Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση. Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20-25 χρόνια. Σερβίρεται στους 16-18 °C. Λίγο πριν την κατανάλωση το κρασί ανοίγει σε αρώματα, αν μεταγγισθεί για 30 σε γυάλινη καράφα. Γευστικοί συνδυασμοί: κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, σκληρά τυριά. 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
« Previous  1  2 Next »
         News 
YouTube Videos
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Στοιχεία επικοινωνίας
Drink and Pleasure
Αθανάσιος Κουλούρης
Κάβα Οίνων και Ποτών - Δωροσυνθέσεις
Γρηγ. Λαμπράκη 180
Άνω Τούμπα - Θεσσαλονίκη 54352
2310-943640 6974-774703

Νέα & Ανακοινώσεις
 
Βρείτε μας 
facebook 

© Copyright 2006 - 2018 - Defender Software / All rights reserved.