Login     
 
Photo Gallery
 
/ / /
ALFEGA    Κωδικός Veriki Λευκός  
Χατζημιχάλης 
Περιγραφή
Ποικιλιακή Σύνθεση : Chardonnay, Ρομπόλα Δυναμική Παλαίωσης : Θα παραμείνει απολαυστικό για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον. Σερβίρισμα : Απολαύστε το πολύ δροσερό, στους 8-10 οC. Αρμονία : Η δυνατή του προσωπικότητα του επιτρέπει να αντιμετωπίσει, πέρα από τις συνήθεις προκλήσεις - ψητά ψάρια, πουλερικά και λευκά κρέατα – και πιο δύσκολους συνδυασμούς, όπως τηγανητά, κινέζικα πιάτα, λεμονάτες ή κρεμώδεις σάλτσες και άλλα πολλά.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
ALFEGA    Κωδικός Veriki Grain Ros 
Κτήμα Χατζημιχάλη 
Περιγραφή
Ένα ιδιαίτερο ροζέ που ισορροπεί μεταξύ της παράδοσης και της πρωτοπορίας έχοντας την ταυτότητα του αμπελοτοπιού. Ποικιλιακή Σύνθεση : Grenache rouge, Syrah Δυναμική Παλαίωσης : Απολαύστε το μέσα στα 3-4 πρώτα χρόνια της ζωής του. Σερβίρισμα : Απολαύστε το πολύ δροσερό, στους 10-12 οC. Αρμονία : Εξαιρετικό απεριτίφ αλλά και άριστος συνοδός πολλών επιλογών. Η πικάντικη κουζίνα του πάει πολύ ενώ για τα λαδερά της δικής μας ελληνικής κουζίνας είναι μονόδρομος. Συνοδεύει έξοχα ζυμαρικά με σολομό, χτένια με σάλτσα, γαρίδες με σαφράν, ζυμαρικά με καραβίδες ή αστακούς αλλά και ποικιλίες αλλαντικών.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης    Κωδικός ΦΡΕΣΚΟ 2012 
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ  
Περιγραφή
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Syrah,Μαυρούδι, Grenache rouge ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ο τρόπος οινοποίησής του είναι αυτός που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ερυθρά κρασιά. Η μέθοδος παραγωγής είναι γνωστή ως maceration carbonique (αναερόβιος ενδοκυτταρική ζύμωση). ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Το γευσιγνωστικό προφίλ του ΦΡΕΣΚΟΥ προσδιορίζεται από το ίδιο το όνομά του. Το ζωηρό πορφυρό χρώμα με τις μωβ ανταύγειες συνοδεύεται από έντονo αρωματικό χαρακτήρα φρούτων και ελαφρύ σώμα. Κυρίαρχα είναι τα αρώματα των κόκκινων φρούτων όπως αυτά του κερασιού και της φράουλας και σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό, λόγω οινοποίησης, άρωμα μπανάνας. Στο στόμα είναι φρουτώδες, νεανικό με ανάλαφρη γεύση, έκδηλη φρεσκάδα και λιγοστές ευχάριστες τανίνες. ΑΡΜΟΝΙΑ:Το ΦΡΕΣΚΟ είναι ένα κρασί για κάθε περίσταση. Εξαιρετικό απεριτίφ και ιδανικός συνοδός για πολλές γαστρονομικές επιλογές. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:Ο φρέσκος φρουτώδης, χαρακτήρας του αναζητά χαμηλές θερμοκρασίες για να αναδειχθεί. Σερβίρεται στους 12 -14C. 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
   Κωδικός CABERNET SAUVIGNON 2008 
Περιγραφή
Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης Τύπος: Ερυθρός, ξηρός Ποικιλίες: 100% Cabernet Sauvignon Προέλευση σταφυλιών: Από επιλεγμένα αμπελοτόπια του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Κοιλάδα της Αταλάντης Οινοποίηση: Οινοποιείται με κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες. Παλαιώνει για 12 μήνες σε μικρά, δρύινα, γαλλικά βαρέλια, καινούργια και επαναχρησιμοποιημένα. Αλκοολικός βαθμός: 13,5% Vol. Δυναμική παλαίωσης: Μπορείτε να το απολαύσετε από τώρα και στα επόμενα 10 - 15 χρόνια από τη συγκομιδή του. Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά Βαθυκόκκινο συμπαγές χρώμα. Κομψό μπουκέτο αρωμάτων με κυρίαρχες νότες φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, μύρτιλου, μπαχαρικών και αρωματισμένου καπνού. Έξοχος συνδυασμός δύναμης, πολυπλοκότητας και χάρης στο στόμα. Στρογγυλευμένες τανίνες, πλούσιο φρούτο και μακρύ επίμονο τελείωμα με μνήμες καπνού. Αρμονία – Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Συνοδεύει άριστα αρνάκι με μυρωδικά στο φούρνο, κόκκινα κρέατα ψητά, μαγειρευτά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, μεγάλα πουλερικά, κυνήγι και σκληρά τυριά. Απολαύστε το στους 18 οC.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Τοπικός Οίνος Οπούντιας Λοκρίδος    Κωδικός ΚΑΒΑ ΔΡΥΟΣ 2003 
Περιγραφή
Τύπος: Ερυθρός, ξηρός Ποικιλίες: Κυρίως Cabernet Sauvignon με μικρά ποσοστά Merlot και Ξινόμαυρο Προέλευση σταφυλιών: Από το επιλεγμένο Αμπελοτόπι “Αλεπότρυπα” στην Κοιλάδα της Αταλάντης Οινοποίηση: Οινοποιείται με κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Ο συνολικός χρόνος παλαίωσης του κρασιού - 44 μήνες, από τους οποίους 24 μήνες παλαιώνει σε μικρά, δρύινα, γαλλικά βαρέλια και 20 τουλάχιστον μήνες στη φιάλη - αναδεικνύει τον αρωματικό και γευστικό του πλούτο. Αλκοολικός βαθμός: 13,5% Vol Δυναμική παλαίωσης: Έτοιμο για άμεση κατανάλωση. Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Συνεχίζει την εξέλιξή του για τουλάχιστον 15 χρόνια σε ιδανικές συνθήκες συντήρησης. Χρειάζεται αερισμό και μετάγγιση σε καράφα. Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά Λαμπερό κόκκινο-ρουμπινί χρώμα. Σύνθετο αρωματικό μπουκέτο όπου κυριαρχούν κόκκινα φρούτα του δάσους, δαμάσκηνα, μπαχαρικά καθώς και το ευγενικό άγγιγμα της γαλλικής δρυός. Νότες δέρματος εναλλάσσονται με το φρούτο και τη γήινη πολυπλοκότητα. Σαρκώδης υφή, ικανό φρούτο, πλούσιο σώμα, γενναιόδωρες ευγενικές τανίνες και μακριά φρουτώδης επίγευση συνθέτουν το γευστικό προφίλ που ξεχωρίζει. Αρμονία – Θερμοκρασία σερβιρίσματος:Συνοδεύει άριστα μαγειρευτά κόκκινα κρέατα, μεγάλα πουλερικά μαγειρεμένα με κόκκινες σάλτσες, όπως κόκορας κρασάτος, αρνάκι στη γάστρα και ημίσκληρα τυριά. Απολαύστε το στους 18 οC.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
         News 
YouTube Videos
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Στοιχεία επικοινωνίας
Drink and Pleasure
Αθανάσιος Κουλούρης
Κάβα Οίνων και Ποτών - Δωροσυνθέσεις
Γρηγ. Λαμπράκη 180
Άνω Τούμπα - Θεσσαλονίκη 54352
2310-943640 6974-774703

Νέα & Ανακοινώσεις
 
Βρείτε μας 
facebook 

© Copyright 2006 - 2018 - Defender Software / All rights reserved.