Περιγραφή Περιοχή: Θράκη-Ελλάς
Ποικιλία: Μαλαγουζιά 100%
Ιδιόκτητοι αμπελώνες
Τρύγος: 16-19 Σεπτεμβρίου 2009
Μάζεμα στο χέρι
Διαλογή σε κυλιόμενο τάπητα
Κλασική Λευκή Οινοποίηση
Βattonge στο χέρι
Από το όνομα του Βασιλιά των Κικόνων, του Μάρωνα, πήρε την ονομασία της αυτή η θρακιώτικη Μαλαγουζιά, που καλλιεργείται στους αμπελώνες των Κικόνων στην περιοχή της Μαρώνειας. Λαμπερή, με λευκόχρυσες ανταύγειες στην όψη, ενώ στη μύτη διακρίνονται ώριμα καλοκαιρινά λευκόσαρκα φρούτα (ροδάκινο, βερίκοκο), ανανάς κι άχνη ζάχαρη. Στο στόμα η πρώτη επαφή είναι απαλή, με ελαφριά λιπαρότητα και ισορροπημένη οξύτητα, με τα αρώματα να συνεχίζονται αρμονικά, ενώ καταλήγει σε μια μακριά κι ευχάριστη αρωματική επίγευση.
Φιάλες: 4.300
Θερμοκρασία κατανάλωσης: 7οC
Τιμή: 0.00 €
Επιτραπέζιος
Κωδικός Ερυθρός Ξηρός
Περιγραφή Περιοχή: Θράκη-Ελλάς
Ποικιλία: Λημνιό 100%
Ιδιόκτητοι αμπελώνες
Τρύγος: 1,2 Οκτωβρίου 2006
Μάζεμα στο χέρι
Διαλογή σε κυλιόμενο τάπητα
Οινοποίηση με pigeage στο χέρι
Ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές μικρού όγκου
Η ελληνική ερυθρή ποικιλία Λημνιό, στην θρακική εκδοχή της. Πορφυρό, με μέτριο σώμα και μπορντώ ανταύγειες. Το μπουκέτο του από αρώματα βύσσινου, γαρύφαλου, κανέλας και αποξηραμένου βερίκοκου πάνω σ’ ένα φόντο γλυκιάς δρυός, ακολουθείται από απαλή πρώτη εντύπωση στο στόμα, με καλή λιπαρότητα και αισθητές τανίνες. Η μακριά επίγευση συνοδεύεται από τα αρώματα κόκκινων φρούτων.
12 μήνες βαρέλι
Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Κάβα 6-8 χρόνια.
4.000 φιάλες
12 μήνες βαρέλι
Εμφιάλωση στο οινοποιείο
Φιάλες: 4.000
Θερμοκρασία κατανάλωσης: 16C
Τιμή: 0.00 €
Επιτραπέζιος
Κωδικός Ροζέ Ξηρός
Περιγραφή Περιοχή: Θράκη-Ελλάς
Ποικιλία: Λημνιό 60%, Sangiovese 40%, Syrah 10%
Ιδιόκτητοι αμπελώνες
Τρύγος: 27,28 Σεπτ., 1 Oκτ. 2009
Μάζεμα στο χέρι
Διαλογή σε κυλιόμενο τάπητα
Οινοποίηση: Με αφαίμαξη
Εμφιάλωση στο οινοποιείο
Με λαμπερό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και ροζ ανταύγειες, είναι ένα ροζέ που ξεχωρίζει με το άρωμα του φραγκοστάφυλου, της φράουλας, του κερασιού και της μαρμελάδας μύρτιλων. Στο στόμα η επίθεση είναι δροσερή με την ελαφριά λιπαρότητα να εξισορροπεί τη γλυκύτητα του οινοπνεύματος. Αρωματική και επίμονη απαλή επίγευση.
Φιάλες: 1100
Θερμοκρασία κατανάλωσης: 7 C
Περιέχει Θειώδη
Τιμή: 0.00 €
«Syrah
Κωδικός Κίκονες ερυθρο 2007»
Περιγραφή Ισμαρικός Τοπικός Οίνος
Ερυθρός Ξηρός
Περιοχή: Θράκη-Ελλάς
Ποικιλία: Syrah 100%
Ιδιόκτητοι αμπελώνες
Τρύγος: 18,19 Σεπτεμβρίου 2007
Μάζεμα στο χέρι και διαλογή σε κυλιόμενο τάπητα
Οινοποίηση με pigeage στο χέρι
Ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές μικρού όγκου
12 μήνες βαρέλι
Σκούρο και γήινο. Πυκνό, βελούδινο και λιπαρό Syrah με μαλακές όμως τανίνες που διαθέτει υπέροχη μύτη από μαύρα ώριμα κεράσια, καπνό, καφέ, κακάο, νότες γλυκόριζας, βιολέτας με το άρωμα του ξύλου της δρυός να διακρίνεται στο βάθος.. Επίγευση επίμονη, πολύ μακριά και δελεαστική.
Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Κάβα 15-20 χρόνια.
Φιάλες: 10.000 Θερμοκρασία κατανάλωσης: 17 C
Τιμή: 0.00 €
«Sangiovese
Κωδικός Κίκονες 2007»
Περιγραφή Επιτραπέζιος Ερυθρός Ξηρός
Περιοχή: Θράκη-Ελλάς
Ποικιλία: Sangiovese 100%
Ιδιόκτητοι αμπελώνες
Τρύγος: 27,28 Αυγούστου 2007
Μάζεμα στο χέρι
Διαλογή σε κυλιόμενο τάπητα
Οινοποίηση με pigeage στο χέρι
Ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές μικρού όγκου
Η κλασική ποικιλία των ιταλικών Chianti φυτεμένη στους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μαρώνεια. Δίνει ένα γενναιόδωρο, πλούσιο κρασί με αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μαυροκέρασων, δέρματος, βιολέτας και καπνιστής δρυός. Στο στόμα είναι πυκνό, λιπαρό, με ρωμαλέες τανίνες, ζωηρή οξύτητα και φόντο το διακριτικό δρύινο βαρέλι. Επίγευση πολύ μακριά, αρωματική και απολαυστική.
12 μήνες βαρέλι.
Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Κάβα 12-15 χρόνια.
Φιάλες: 4.200