Login     
 
Photo Gallery
 
/
« Previous 1 2  3  4  Next »
Ερυθρος Ξηρος  
 Κωδικός Alpha One 
ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ 
Περιγραφή
Ποικιλιακή Σύνθεση: Η επιλογή του οινοποιού. Τα κορυφαία 17 βαρέλια κάθε σοδειάς στα οποία ο οινοποιός επιλέγει να παρουσιάσει την απόλυτη έκφραση και δυναμική της Αμπελουργικής ζώνης Αμυνταίου. Περιοχή / Αμπελοτόπι: Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου. "Αμπέλια", υψόμετρο 630-690 μέτρων, με βόρειο προσανατολισμό, "βλέποντας" την λίμνη των Πετρών και το όρος Βόρας. Οινοποίηση / Παλαίωση: Αποβοστρύχωση, προζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Παλαίωση: 36 μήνες σε ειδικά επιλεγμένα γσλλικά δρύινα βαρέλια. 200% νέο βαρέλι (18 μήνες + 18 μήνες). Χωρίς κατεργασία και φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση και επιπλέον παλαίωση 18 μήνες στην φιάλη. Γευστικά χαρακτηριστικά: Πλούσιο, με έντονα χαρακτηριστικά ώριμων κόκκινων φρούτων του δάσους. Σύνθετο μπουκέτο με τυπικά και πολύπλοκα αρώματα. Ιδιαίτερα πλούσιες και εξαιρετικά δομημένες ώριμες τανίνες. Γευστική ισορροπία σε υψηλά επίπεδα που τελειώνει με ιδιαίτερα μεγάλη επίγευση. Ο αερισμός επιτείνει τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό προτείνεται η μετάγγισή του τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμά του. Αρμονία: Συνδυάζεται με πλούσια κρέατα, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, μαγειρεμένα με λαχανικά, βολβούς και κρασί. Κυνήγια μαρινάτα, σε συνδυασμό με κάστανα και δαμάσκηνα. Λιπαρά ή και παλαιωμένα τυριά, έντονης και πλούσιας γεύσης. Ιδανική απόλαυση στους 16-18° C.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Ερυθρός Ξηρός.  
 Κωδικός Syrah * 
Ματαμης 
Περιγραφή
Τύπος οίνου: Ερυθρός Ξηρός. Ποικιλία: Syrah. Περιοχή Αμπελοτεμαχίου: Επανομή Θεσσαλονίκης. Οινολογικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός βαθμός 13,5%, Οξύτητα 5,5gr/Lt, pH 3,65, ΔΦΟ 68, Ένταση χρώματος 10,5. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα πλούσιο με ελαφριές γήινες ανταύγειες. Μύτη σύνθετη και πολύπλοκη με φρουτώδη ερυθρά μικρά φρούτα αλλά και αρώματα μπαχαρικών -πιπεριού & μοσχόριζας- όπως και μαύρης σοκολάτας που πλαισιώνονται με τα ευγενή αρώματα του ξύλου. Στόμα γεμάτο, ευγενικό, με ισορροπημένες ταννίνες. Αρμονία: Συνοδεύει κρέατα κόκκινα, κυνήγι, ψητά λαχανικά, πικάντικα λαχανικά, κρέατα σχάρας & γλυκά με μαύρη σοκολάτα. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-20°C. Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 5-8 έτη. Παραγωγή: Περιορισμένη στις ≈4000 φιάλες/έτος.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Ερυθρός Ξηρός.  
 Κωδικός Syrah - Μαλαγουζιά 
Ματαμης 
Περιγραφή
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Βαθυκόκκινο με ελαφριές μωβ ανταύγειες, συνδυάζει απόλυτα και με αρμονία τα αρώματα του Syrah (μαύρα φρούτα του δάσους, γλυκόριζα, βιολέτας και λευκού πιπεριού) με της Μαλαγουζιάς (κίτρινα φρούτα, βερίκοκο, εσπεριδοειδή) και της παλαίωσης σε γαλλικό δρύινο βαρέλι (βανίλιας, μπαχαρικών, καραμέλας). Στόμα δομημένο και ισορροπημένο με λεπτότητα και φινέτσα υπόσχεται μια γευστική διάρκεια για τα επόμενα 7-10 έτη. Αρμονία: Συνοδεύει κόκκινα κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι, κρέατα με σάλτσα, γλυκά σοκολάτας. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-20°C. 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
 
 Κωδικός King of Dreams 
Nico Lazaridi 
Περιγραφή
Ο θρυλικός ροκ σταρ Joe Lynn Turner, πρώην μέλος των Rainbow και των Deep Purple, με τη NICO LAZARIDI, την παραγωγό του μυθικού Μαγικού Βουνού, ένωσαν τη φαντασία τους, τις εμπειρίες τους και την καλή τους διάθεση για να κάνουν κάτι μοναδικό. Ο Joe Lynn Turner με την αστείρευτη ενέργειά του έδωσε μαζί με την NICO LAZARIDI στο νέο αυτό κρασί το όνομα «King of Dreams» -ένα τραγούδι milestone στη ροκ μουσική ενώ το εικαστικό της ετικέτας του φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης και φίλος του Joe, Angelo Rusciano. Από τη δική της πλευρά η NICO LAZARIDI διαχειρίστηκε μια ποσότητα ενός σπουδαίου κρασιού παλαίωσης που προέρχεται από μια εξαιρετική σοδειά του 2008, η οποία είχε απομονωθεί με σκοπό να παραχθεί κάτι μοναδικό. Πρόκειται για ένα μείγμα από Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 40% και Merlot 10%. Για την παραγωγή του έχει ακολουθηθεί η κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακρά εκχύλιση. Ωρίμασε 22 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα παρέμεινε στη φιάλη σε ιδανικές συνθήκες μέσα στο κελάρι. Διαθέτει έντονο ρουμπινί χρώμα. Σύνθετη μύτη που αναδεικνύει τα τυπικά αρώματα των τριών ποικιλιών όπως υπερώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα- φράουλα, μαύρο κεράσι, σύκο, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο. Αρώματα σε τέλειο συνδυασμό με αυτά των δρύινων βαρελιών, που προσθέτουν πικάντικες νότες πιπεριού, βανίλιας, μαύρης σοκολάτας και καπνού. Πολύ καλή η συμπύκνωση του φρούτου με στιβαρές και βελούδινες τανίνες με επίμονη και γευστική διάρκεια. Για την στήριξη και προώθηση του κρασιού «King of Dreams» θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό μια σειρά από συναυλίες του Joe Lynn Turner, για τις οποίες θα ενημερωθείτε μέσα από τα social media του Wine Club Drink-Pleasure.gr 
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
Syrah  
 Κωδικός Πετραδια 
Συμεωνιδη 
Περιγραφή
Ποικιλία γαλλικής προέλευσης, το Syrah καλλιεργείται παραδοσιακά στην περιοχή του Ροδανού, στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας. Ωστόσο έχει ριζώσει για τα καλά και στη χώρα μας με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη κι από την Κεφαλονιά έως την Εύβοια, μικρά, αλλά πολύτιμα διαμαντάκια μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Βαθύ σκούρο ερυθρό, μελένιο χρώμα. Πολύ καλό σώμα, εξαιρετική επίγευση, αρώματα ξηρών καρπών και φρούτων του δάσους. Το οινοποιείο Συμεωνίδης έχει δικούς της αμπελώνες, περίπου 70 στρεμμάτων και πάρα πολλούς συνεργαζόμενους αμπελώνες. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου και ειδικά στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, στην περιοχή του όρους "Σύμβολο", του οποίου οι νότιες πλαγιές καταλήγουν στη θάλασσα. Σε αυτές τις πλαγιές και σε υψόμετρο από 50-500 μέτρα, βρίσκονται οι αμπελώνες. Το μικροκλίμα της περιοχής μας είναι εξαιρετικό. Το έδαφος αμμουδερό. Ο βορράς είναι κλειστός από βουνά, ενώ ο νότος ανοικτός και με την θάλασσα του Αιγαίου στην αγκαλιά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, χωρίς καθόλου υγρασία. Η αύρα της θάλασσας και το ιώδιο που μεταφέρει αυτή, πλανάται στην ατμόσφαιρα όλης της περιοχής, δίνοντας στα κρασοστάφυλα μας εκλεκτά λεπτά αρώματα και πολλά σάκχαρα. Ο προσανατολισμός των κτημάτων είναι τέτοιος που όλη την ημέρα ο ήλιος χαϊδεύει και λούζει τα σταφύλια εξαιρετικές συνθήκες για ποιοτική πρώτη ύλη, ποιοτικά κρασοστάφυλα, ποιοτικό κρασί.  
 
 
  Τιμή: 0.00 €  
« Previous 1 2  3  4  Next »
         News 
YouTube Videos
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Στοιχεία επικοινωνίας
BAROLO WINE BAR & CAVA
Δημήτριος Κουλουρης
Κάβα Οίνων και Ποτών - Δωροσυνθέσεις
Γρηγ. Λαμπράκη 180
Άνω Τούμπα - Θεσσαλονίκη 54352
2310-943640 6974-774703

Νέα & Ανακοινώσεις
 
Βρείτε μας 
facebook 

© Copyright 2006 - 2020 - Defender Software / All rights reserved.